WEBcoast Logo

Processen for at skabe et website

At implementere et website kan sammelignes med at bygge hus. De forskellige skridt kræver forskellige færdigheder og kompetencer. I starten er der ofte kun en vag idé. Denne modnes i hovedet eller gennem diskussion i projektgruppen.

Jeg støtter jer i alle faser af implementeringen af websitet: fra at konkretisere ideen til det færdige website og driften af det samme.

1. Koncept

Ud fra jeres ide udvikler vi sammen konceptet til jeres nye website. Konceptet indeholder bl.a.:

  • Mening og formål af websitet: Hvad vil I opnå med websitet?
  • Målgruppe: Hvem vil du henvende dig til med indholdet på websitet?
  • Sidestruktur: Hvilket indhold og navigationspunkter skal der være?
  • Detaljer om de tilgængelige sprog
  • Specielle funktioner såsom en kontaktformular, en blog eller præsentationen af produktporteføljen

Konceptet er grundlaget for alle yderligere trin, da designet allerede skal tage hensyn formålet og målgruppen.

2. Design

Efter konceptet er færdigt laves der et grafisk design af websitet. I det videre forløb vil konceptet og designet dette fungere som et forlæg til den tekniske implementering af websitet.

Design er ikke min spidskompetence. Jeg arbejder dog sammen med en håndfuld designere, så du behøver ikke at finde en designer. Hvis du allerede har en designer, kan jeg sagtens arbejde sammen med den.

3. Frontend protptype

Nar designet er klar, laver jeg en så kaldt frontend prototype. Frontend indeholder teknisk set HTML, CSS og JavaScript og er dermed ansvarlig for, hvad brugerne ser på websitet.

Denne prototype indeholder alle de elementer, der er tilgængelige på websitet oeg par sider som eksempler. Dette giver jer et første indtryk af, hvordan websitet kommer til se ud på forskellige enheder, f.eks. smartphones, tablets eller computere.

4. Integration i CMS'et

De fleste websites i dag bruger et Content Management System (CMS). Dette gør det let at redigere indholdet uden at vide noget om programmering. Jeg bruger TYPO3 CMS, som er fleksibel, hurtig, sikker og er under konstant udvikling for at følge de nyesten trends i webbranchen.

Baseret på prototypen konfigurerer jeg CMS'et og de tilgængelige elementer. For de fleste funktioner findes der allerede færdige løsning, som er klar til brug. Af og til kræver funktionerne dog egen logik, som jeg tilføjer igennem programmering.

5. Klargøring

Når jeg er færdig med udviklingen, vil jeg give dig det fuldt konfigurerede CMS på et testsystem. Testsystemet er adgangskodebeskyttet, så ingen uvelkommende (bl.a. Google) kan se websitet under opførelse.

Nu er det din tur: Sammen med adgangskoden vil du modtage instruktioner om, hvordan du bruger CMS'et. Med dette kan du med det samme begynde at tilføje tekster, billeder og andet indhold.

Denne fase indeholder også, at du tester mit arbejde. Giv mig bare besked om alle fejl og mangler du opdager mens du arbejder på dit nye website, så skal jeg nok udbedre dem.

6. Drift at dit website

Websitet kan nu gøres tilgængelig for offentligheden. Jeg overfører det færdige stand fra testsystemet til live-systemet.

Testsystemet forbliver som det er. Her kan du f.eks. prøve indholdsændringer af uden at påvirke det offentligt tilgængelige website. Jeg bruger også testsystemet til at teste tekniske ændringer eller udvidelser og for at gøre dem tilgængelige så I kan teste og godkende dem inden de overføres til live-systemet.

Jeg hjælper også med at finde en passende hosting pakke. Som regel tilbyder jeg at overtage den tekniske drift af websitet for et lille måndeligt beløb. Det indeholder bl.a. regelmæssige tekniske opdateringer for at opretholde sikkerheden af websitet.

Kom i gang

I vil gerne have mig til at lave jeres nye website? Så send mig en email til thorben@webcoast.dk eller ring til mig på 81 71 81 25.

I har stadig spørgsmål eller er ikke helt sikre? Så kontakt mig endelig. Jeg gør mit bedste for at svare på jeres spørgsmål.