WEBcoast Logo

Projektbaserede arbejde som konsulent

Som konsulent til projektbaserede opgaver tilbyder jeg alt fra frontendudvikling til backendudvikling til konfiguration og drift af serverne. Selvfølgelig tilbyder jeg også rådgivning inden for de nævnte områder.

Afhængig af jeres behov, arbejder med individuelle opgaver eller et helt projekt. Jeg kan arbejde både alene og i jeres team. Jeg plejer at udføre mit arbejde eksternt og deltager i møder via videokonference.

Webudvikling

Mit udgangspunkt for frontend-udvikling er normalt et givet design i Figma, Adobe XD eller lignende værktøjer. Nogle gange genskaber jeg frontenden af en eksisterende hjemmeside. I de fleste tilfælde laver jeg en frontend-prototype, der indeholder alle tilgængelige elementer og et par eksempelsider.

Frontend-prototypen er bygget efter atomic design principper og bruger moderne web teknologier som SCSS og build vækrtøjer som Webpack eller Vite. Det resulterende CSS og JavaScript understøtter moderne browsere som Chrome, Firefox, Edge (kun Chrome-versioner) og Safari. Frontend-prototypen bruger responsivt webdesign for at opnå den bedste brugeroplevelse på de forskellige skærme og enheder.

 

TYPO3 CMS

Jeg har et stærkt kendskab til TYPO3 CMS grundet de mange års erfaring med det. Jeg starter som regel med en eksisterende frontend-prototype og design for at integrere dette i TYPO3 CMS. Resultatet er en fuldt konfigureret og klar til brug TYPO3 CMS installation. Dette inkluderer den grundlæggende installation, integration af CSS og JavaScript, konfiguration af tilgængelige indholdselementer og felter og tilpasninger af templates, layouts og partials, så de matcher eksemplerne fra frontend-prototypen.

Om nødvendigt konfigurerer jeg egne indholdstyper, tilføjer og konfigurerer tredjeparts-extensions som news eller udvikler egne extensions for at imødekomme kundernes behov. Desuden kan jeg opsætte form framework'et, så redaktører selv kan bygge formularer. Som et af de sidste trin skjuler eller fjerner jeg alle ubrugte felter og indstillinger for at gøre det nemmere at navigere for redaktører og reducere risikoen for at de bruger funktioner, der ikke er implementeret.

 

Deployment, opdateringer og vedligeholdelse

Jeg værdsætter kvalitet, stabilitet og vedligeholdelse. Derfor taler jeg altid for at oprette et automatiseret deployment workflow for projektet. Det gælder både nye TYPO3 projekter, hvor jeg laver TYPO3 integrationen for jer, og eksisterende projekter, hvor I ønsker, at jeg skal overtage fremtidige ændringer, opdateringer og vedligeholdelse.

At implementere et sådant workflow kræver et versionskontrolsystem med et kompatibelt continues integration modul. Mere om dette i næste afsnit om, hvordan jeg arbejder.